Third Lady

I somras hade vi en hund som var här för det mesta då ägarna var utomlands. Hon var i början väldigt rädd för min kamera och jag fick vänja henne vid den, men sedan var hon van och tolererade att jag fotade henne medan vi lekte. Hon till och med poserade för mig! Se bara bilden här nedan, vad ståtlig hon ser ut! ;)
Titeln (Third Lady) kommer ifrån hennes namn (Lady) och numret la jag dit för att det är en bild ur en serie (First Lady, Second Lady, Third Lady etc.)

Kamera och optik:
Canon EOS 400D, Canon EF-S 60 mm

Third Lady

Third Lady by Arai-Foto on deviantART

© =Arai-Foto

Snacka om slump alltså!

HAHA, idag fick jag ett MMS från ett nummer jag inte kände igen på en bild med ett japanskt ord. Personen skrev "Kan du översätta vad det står? :)" och på bilden stod det "ジェシー" (vilket läses som "jeshii" och är den japanska stavningen för namnet Jesse). Självklart tänker jag att det måste vara någon jag känner eftersom denne visste att jag kan lite japanska, så jag svarar och frågar samtidigt vem det är.
Tillbaka får jag "Vem?"
HAHA, alltså.... den här personen har skickat till fel person, men det slumpar sig så att det faktiskt är någon som också kan japanska!! XD XD Ännu kusligare är det att personen kommer från Ankarsvik, vilket ju är härifrån! xD Så om du känner någon Tina Dahlberg från Ankarsvik, hälsa från mig och säg att det var jag som översatte MMS:et med den japanska texten! ;)

Min dator stjäl tid jag inte har.

Ja, idag har jag suttit och redigerat 5 ynka bilder i över 3 timmar!!! Det skulle vanligtvis ha tagit kanske en timme! Åhhh, varför kan min dator inte bara bete sig de gånger jag har tidsbrist?!
Den brukar nämligen roa sig med att starta om sig stup i kvarten. Dessutom extra ofta när jag kör Lightroom (redigeringsprogram för foton från Adobe), så det tar åratal för mig att få klart bilderna. Värst är det när den startar om sig om och om igen... (Ibland är det ett par gånger, och ibland är det femtioelva gånger.)
*POOF*
*startar upp*
*POOF*
*startar upp*
*POOF*
*startar upp*
*inloggningsruta kommer upp*
*POOF*
*startar upp*
*loggar in på datorn*
*POOF*
*startar upp*
*loggar in på da...*
*POOF*
*startar upp och funkar i fem minuter*
*POOF*
.
.
.

GAAAAH!! Jag har tänkt i typ ett halvår att jag måste göra något åt det... får nog ta och uppfylla de tankarna också. Det är sååååååå frustrerande! >n<

IR-filter på väg!

Igår vann jag en auktion på Tradera gällande ett IR-filter. Har haft ögonen på ett i över ett år, så nu slog jag till! ;)

Vet du inte vad det är? Titta här:
Så här kan bilder tagna med ett IR-filter se ut.

Det ett IR-filter gör är att i princip blockera allt ljus utom det infraröda ljuset. Filtret är därför mörkrött och man kan inte se något genom sökaren när man har filtret på. I och med att filtret är så mörkt måste man ha mycket långa slutartider, vilket betyder att stativ är ett måste. Bilderna behöver också en massa bearbetning efteråt för att få önskad effekt. Träd och växter blir ljusa medan vatten och himmel blir mörka. (Detta är vad jag snappat upp, jag har själv aldrig testat ett IR-filter förut.)

Inte nog med att det kommer behövas övning och flera försök, filtret är dessutom lite av en budgetvariant och kostade bara ca. 350 kr, medan ett likadant filter från Cyberphoto eller Kaffebrus skulle kosta över 1000 kr... Men sedan är det 77mm också, så det är inget litet filter vi snackar om, de blir dyrare ju högre upp man kommer. ;)

Jag hoppas bara att jag inte blir allt för besviken, kanske har jag för höga förhoppningar! ;)
Drömde i natt att jag loggade in på min mail och såg ett mail från hon jag köpte filtret av som skrev "Du skrev in fel ****nummer" (det var något nummer som egentligen inte existerar - men i drömmen var det så klart naturligt) och på så sätt hade hon inte fått några pluringar... så jag fick lov att betala igen! :P Haha, men som tur var hade jag inte fått något sådant mail på riktigt, utan ett "Tack för betalningen, paketet skickas snart" i stället.

*Längtar*

The Hurt Locker - "Best Picture"

The Hurt Locker


Vinnaren av Oscarsgalans kategori "Best Picture" var i år The Hurt Locker, så givetvis var den ett måste att se. I söndags var jag med familjen på bio och såg den. Det enda jag visste om den var att det var en krigsfilm och att regissören var en kvinna - men oj, vad bra den var!
Om man nu inte kan uppskatta  de flesta sorters filmer kanske man inte tycker den är bra. Det handlar ju också om personlig smak. Men kan man uppskatta det mesta från en seriös krigsfilm till en chick flick så kommer man gilla The Hurt Locker. Men sedan finns det ju de filmerna som bara är snäppet bättre än alla andra, de filmer som man gillar lite mer - som denna. Jag var glad över att Avatar INTE vann, för att kunna vinna titeln "Best Picture" måste filmen ha mer än bara snygga effekter you know...

The Hurt Locker är, som min bror sa, en film där huvudrollen är den där typiska Hollywood-karaktären som egentligen inte skulle klara sig bra i kriget. Han är macho och kör sitt eget race (något som inte skulle tillåtas, eller hur?). Men man sitter spänd genom filmen och vet inte vad som kommer hända. Det var bara en enda händelse jag kunde förutspå. Om du inte sett den men får chansen tycker jag du ska se filmen. Men om du, som min far, efteråt säger "Den var bra, men The Inglorious Basterds var så mycket bättre" så har inte uppskattat filmen till sitt fullo - The Inglorious Basterds och The Hurt Locker är två helt olika filmer som bör uppskattas på två olika sätt. Det är som om jag skulle se Forrest Gump och säga att den var bra mycket bättre än Casablanca. (Två filmer som är superbra, men på olika sätt.)

Snow in Fairyland

Denna vinter har varit väldigt vacker tycker jag :)
Mycket snö är love, men det kan gärna ta och smälta bort nu...
Det här är en bild från mitten av december typ, en fin dag med temperaturer kring -20. ;)
HDR, 5 exponeringar.

Kamera och optik:
Canon EOS 400D, Canon EF-S 10-22 mm

Snow in Fairyland

Snow in Fairyland by Arai-Foto on deviantART

© =Arai-Foto

9 - En film att tänka på

Jag såg "9" för några dagar sedan, och har sedan dess kommit på nya saker när jag tänkt på filmen. Den var bara strax över en timme, men det finns ovanligt många detaljer att upptäcka. Att den var klassad som en barnfilm förstår jag inte, för det är inget jag skulle rekommendera att småbarn ser. Visst är figurerna gulliga, men det enda "snuttigulliga" i filmen varar i någon minut.
Det är en film som man måste se fler än en gång för att upptäcka allt. :)

Handligen är i princip att en liten trasdocka vid namn 9 vaknar upp i en död värld där han träffar på andra trasdockor och ett monster i form av en robot som jagar de små trasdockorna. 9 försöker övetala de andra att de måste gå till attack mot monstret för att få reda på varför den jagar dem.

!!!SPOILERS under bilden!!! läs inte ifall du tänkt se filmen ;)

9

SPOILERS! SPOILERS! SPOILERS! SPOILERS! SPOILERS! SPOILERS! SPOILERS! SPOILERS!


Det är nämligen så att mänskligheten är utrotad, dödade av sina egna maskiner. Forskaren som skapade "hjärnan" bakom alla maskiner inser vad han gjort och att maskinen måste förstöras (han är själv för gammal, antar jag). Därför delar han upp sin själ på nio delar i små trasdockor, där 9 är den sista. De får reda på att genom att ta bort en speciell grej som sitter på monstret kan de döda döda den. Alla dessa trasdockor representerar en del av forskarens personlighet, har jag fattat det som. Flera av dem dör och de blir fast i grejen som monstret har (den suger upp deras själar). De lyckas i alla fall ta grejen så monstret dör och på slutet släpper de själarna fria. När sedan själarna stiger mot himlen börjar regn falla och man kan se små gröna livstecken i vattendropparna. ;)
En liten sammanfattning bara ;)

Piano

Vattendroppar på en CD-skiva. ;)
Ett mycket vanligt motiv, jag vet, men jag ville testa det själv också. :) Det här är en bild som (när jag tittade igenom bilderna) inte alls talade till mig först, men ju fler gånger jag tittade på den ju mer gillade jag den... så jag bestämde mig för att redigera bilden och blev mycket nöjd! ^^

Kamera och optik:
Canon EOS 400D, Canon EF-S 60 mm

Piano

Piano by Arai-Foto on deviantART


© =Arai-Foto

Forty is the new thirty?

I går var jag till Jenny och firade henne och Matilda som fyllt 40! ...ja, sammanlagt såklart.
Vi gick ihop en hel massa folk och köpte lite "fina" presenter till dem. ;)

Det enda som inte var lyckat med kvällen var att jag, något stressad, missat att det satt fel objektiv på kameran. Inte så lyckat att fota en hel kväll med ett macroobjektiv, så det blev inte så mycket bilder. Sedan var jag trött också (sovit dåligt natten innan) så jag insåg ett flertal gånger under kvällen att mitt huvud var någon annanstans när en person pratade med mig x) "Emma!" "Emma!" - "Oj, men förlåt, jag stod och drömde" x)
Det var väldigt skönt att få sova när jag kom hem igen ;)

Det är lite roligt varje gång man kommer på en fest och värdinnan blir så besviken för att de inte tänkt på att köpa läsk (jag dricker inte alkohol, ifall du inte visste det), fastän jag själv tycker att det är värsta lyxigt och så om de faktiskt har tänkt på det xD Det är inte så lätt att tänka på allt, särskilt inte i vår lilla skara av vänner ;) Det slutade med att det kom två till som inte dricker, så de åkte och köpte läsk - men jag drack aldrig något ändå. xD

Efter att ha tittat igenom de få bilder jag tog har jag konstaterat att det inte är något vettigt att ladda upp, men jag kan ju i alla fall dela med mig av den bästa ;)

forty is the new thirty

Ponyo - så otroligt söt!

Ponyo by Hayao Miyazaki, Studio Ghibli

Jag såg Ponyo (Gake no Ue no Ponyo) häromdagen, senaste filmen från Studio Ghibli av Hayao Miyazaki. Har länge varit ett fan av Miyazaki så jag har längtat efter den här filmen enda sedan jag läste att den skulle göras.

Ärligt talat trodde jag att det skulle vara en barnslig film som jag inte skulle gilla, men ack så fel jag hade! Den är i stil med Totoro, och likt Totoro är den också huuuuuuuuuur söt som helst! Den är nu en av mina favoritfilmer från Ghibli tillsammans med Spirited Away och Howl's moving Castle.

En film man bara måste se! x3 Särskilt om man gillar Miyazakis andra filmer :3

Watching You

Mitt öga, tagen häromdagen i samband med att jag testade min nya reflexskärm.
(Som i övrigt är en såå underbar grej att ha!)

Kamera och optik:
Canon EOS 400D, Canon EF-S 60 mm

Watching You

Watching You by Arai-Foto on deviantART

© =Arai-Foto

Fail, Kaffebrus, Fail.

För nästan tre veckor sedan beställde jag fotoutrustning för ca. 500:- från Kaffebrus.com, två veckor senare dimper grejerna ÄNTLIGEN ner i brevlådan, trots att de lovar 1-3 dagars leveranstid.

Dåligt av dem, men jag är glad att jag fick dem i alla fall. MEN! Dagarna efteråt dyker också en påminnelseavi upp om att vi har ett paket på ICA att hämta ut. Vi har ingen aning om vad det kan vara då vi inte fått någon avi från början ens... så vi är väldigt nyfikna på vad det är.

Det visar sig att Kaffebrus hade skickat dubbelt upp av alla grejer?
Har de ingen koll på vad de skickar ut eller?

Som tur är för dem så är vi hederliga människor så vi kommer skicka tillbaka paketet (fast leveransavgiften får de betala), men vem annan som helst skulle ju ha kunnat ta grejerna för sig själv, för tusan! xD Fail, Kaffebrus, Fail.

Please let me in

Min älskade katt bris, 12 år och världens bästa skogis.
Bilden är tagen i höstas.

Kamera och optik:
Canon EOS 400D, Canon EF-S 60 mm

Please let me in

Please let me in by Arai-Foto on deviantART

© =Arai-Foto

L'arbre solitaire

Samma bild som har fått pryda min header.
Titeln betyder "The lonely tree" och bilden är tagen i min hemby.
HDR, fem exponeringar.

Kamera och optik:
Canon EOS 400D, Canon EF-S 60 mm

L'arbre solitaire

L'arbre solitaire by Arai-Foto on deviantART

© =Arai-Foto

RSS 2.0